la-Hunedoara.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii hunedorenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Candidatul PSD a câștigat alegerile pentru Camera Deputaților în Colegiul Hațeg-Ținutul Pădurenilor

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Petru-Sorin Marica, a câștigat alegerile parțiale organizate pentru mandatul de deputat în Colegiul 3 Hațeg-Ținutul Pădurenilor, obținând 10.190 de voturi valabil exprimate, adică 44,74% din sufragii, conform datelor oficiale ale Biroului Electoral al Circumscripției nr. 22 Hunedoara.

Sorin Mangu a fost numit administrator special la Complexul Energetic Hunedoara, în locul lui Dan Cârlan

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Dan Cârlan, a fost schimbat din funcție și înlocuit cu Sorin Mangu, potrivit unei decizii a ministrului delegat pentru Energie.

După 70 de milioane de ani, dinozaurii pitici se întorc pe fosta insulă din Țara Hațegului

Macheta unui dinozaur pitic, realizată în mărime naturală, va fi adusă din Canada în Țara Hațegului, în cadrul unui proiect mai amplu al Geoparcului Dinozaurilor, ce își propune realizarea "Muzeului Dinozaurilor din Transilvani"'.

Premierul Victor Ponta i-a premiat pe cei trei copii din județul Hunedoara care au descoperit și predat autorităților 140 de monede dacice de aur

Victor Ponta: Flavius. Paul Andrei. Bună ziua, bună ziua! Bine ați venit! Bună ziua! Care voia bicicleta, care din voi? Tu voiai bicicleta? Flavius? Dar nu mai bine îți dăm niște bani să-ți alegi tu bicicleta? Da? Bine.

Cel puțin șase oameni pe un loc la concursul de angajare la minele Vulcan și Lonea

Peste 460 de persoane și-au depus dosarele la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pentru a se putea angaja pe unul dintre cele 75 de locuri scoase la concurs de exploatările de huilă Vulcan și Lonea, din Valea Jiului, ceea ce înseamnă că pentru un post de muncitor necalificat se vor lupta cel puțin șase oameni.

Festivalul Narciselor la poalele Retezatului; activiștii de mediu oferă "narcise creative"

O nouă ediție a Festivalului Narciselor va avea loc duminică în comuna hunedoreană Sălașu de Sus, de la poalele Masivului Retezat, organizațiile de mediu sfătuindu-i, însă, pe turiști să nu mai adune florile de pe câmp deoarece numărul lor scade în fiecare an.

Un zimbru de la Hațeg, inclus în cel mai mare proiect european de salvare a speciei

O femelă din Rezervația de zimbri Slivuț-Hațeg a fost inclusă în cel mai mare proiect european derulat de organizațiile de mediu WWF-România și Rewilding Europe cu scopul de a salva de la dispariție cel mai mare mamifer de pe continent și de reintroducere a speciei în mediul natural din care a provenit.

Zeci de kosoni din aur furați de la Sarmizegetusa Regia au fost descoperiți într-o vizuină de vulpe

Zeci de monede dacice din aur care se găseau într-o sticlă din plastic au fost descoperite ascunse într-o vizuină de vulpe din localitatea hunedoreană Orăștioara de Sus, comuna fiind situată la poalele Munților Orăștiei.

Stațiunea Straja, promovată prin tabăra de pictură "Tușe de primăvară"

Mai mulți membri ai Asociației Artiștilor Plastici din București (AAPB) participă, timp de patru zile, la prima ediție a taberei de pictură "Tușe de primăvară", ce este organizată în stațiunea montană Straja, din județul Hunedoara, cu scopul promovării frumuseților zonei prin mijloacele culturale.

Romanca - cel mai tânăr pui de zimbru din Rezervația Slivuț-Hațeg

Cel mai tânăr membru al Rezervației de zimbri Slivuț-Hațeg este Romanca, femela fiind primul pui de zimbru care s-a născut, în acest an, în spațiul natural protejat din pădurea de carpeni, stejari și brazi de pe Dealul Hațegului.

Noul subprefect de Hunedoara a fost instalat în funcție

Noul subprefect al județului Hunedoara, Ioan Gabriel Samoilescu, a fost instalat oficial în funcție, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Instituției Prefectului Hunedoara, în prezența mai multor directori ai instituțiilor deconcentrate ale statului, parlamentari și primari de localități. 

Subprefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a demisionat din funcție

Subprefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a demisionat miercuri din funcție, el urmând să revină, de la 1 mai, ca director executiv în Consiliul Județean Hunedoara, post pe care l-a ocupat până în urmă cu doi ani. 

Ambulanțele SMURD din județul Hunedoara vor consuma mai puțin cu ajutorul filtrelor inventate de Corneliu Birtok-Băneasă

Ambulanțele SMURD din județul Hunedoara vor avea montate filtre de aer speciale cu ajutorul cărora vor avea un consum de carburant redus cu peste 10%, echipamentele fiind inventate de inginerul Corneliu Birtok-Băneasă și premiate la mai multe saloane internaționale de inventică.

Conducerea Castelului Corvinilor cere montarea de panouri informative pe autostrada A1

Primăria și conducerea Muzeului Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara au cerut joi Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) să monteze mai multe panouri informative prin care turiștii care circulă pe autostrada A1 să fie dirijați spre acest monument istoric, având în vedere importanța castelului din punct de vedere istoric și turistic.

Demers comun al CJ Hunedoara și al primăriilor din Deva și Hunedoara pentru un racord la autostrada A1

Primăriile din Deva și Hunedoara, alături de Consiliul Județean Hunedoara, solicită construirea unui nod rutier pe autostrada A1, în zona Deva, astfel încât acest racord să poată fi folosit de transportatorii din partea centrală a județului, reprezentanții autorităților apreciind că în lipsa unei legături directe la Culoarul 4 Pan European, investițiile și dezvoltarea economică din zonă vor fi prejudiciate.

Consiliul Județean Hunedoara se împrumută pentru investiții în modernizarea drumurilor

Consiliul Județean Hunedoara se împrumută cu 40 de milioane de lei de la CEC Bank în vederea continuării proiectelor de modernizare pentru șapte drumuri de interes județean, contractul cu instituția bancară fiind semnat marți la sediul administrației județene.

Programul de vizitare a Castelului Corvinilor a fost extins la cererea turiștilor

Programul de vizitare a Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost extins cu trei ore, în perioada 1 aprilie-30 septembrie, astfel că turiștii pot avea acces în incinta monumentului istoric, zilnic, între orele 9,00 și 20,00.

Muzeul Aurului

Muzeul Aurului din Brad (județul Hunedoara), singurul din Europa și unul dintre cele trei existente în toată lumea, cuprinde 1.300 de exponate din aur nativ, peste 1.000 de eșantioane minerale și cele mai valoroase 18 kilograme de aur din lume.

Primul român care și-a propus să traverseze înot Canalul Mânecii

Un bibliotecar de 38 de ani, din Petroșani, și-a propus să traverseze înot Canalul Mânecii, antrenamentele pentru acest moment, ce va avea loc în prima parte a lunii august, fiind extrem de dure, deoarece distanța dintre cele două maluri trebuie parcursă de sportivi doar echipați în slip, la o temperatură a apei ce nu depășește 15 grade Celsius.

Castelul Corvinilor propune turiștilor vizita într-un atelier medieval de fierărie, vechi de sute de ani

Un atelier medieval de fierărie vechi de câteva sute de ani și o sală special amenajată pentru ca turiștii să poată lua în mână o sabie și un scut sau să îmbrace o cămașă de zale, au fost deschise vineri la Castelul Corvinilor din Hunedoara, ca parte a unui proiect mai amplu de promovare a monumentului istoric, ce va încuraja conceptul de 'muzeu viu'.

Sindicatul "Muntele" solicită administrației CEH începerea negocierilor la contractul colectiv de muncă

Conducerea Sindicatului "Muntele" a solicitat administrației Complexului Energetic Hunedoara (CEH) începerea negocierilor la noul contract colectiv de muncă pe ansamblul unității, atât pentru mineri, cât și pentru energeticieni, a declarat marți pentru AGERPRES președintele organizației sindicale, Petre Nica.

Fostul secretar de stat Sorin Ștefoni, candidatul PNL la alegerile anticipate pentru Colegiul Hațeg din Hunedoara

Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Sorin Ștefoni este candidatul filialei județene PNL Hunedoara pentru mandatul de deputat în Colegiul 3 Hațeg-Ținutul Pădurenilor la alegerile anticipate ce ar urma să aibă loc pe 25 mai.

Hunedoara: Cabanierii din Straja oferă reduceri de 10% cu ocazia Târgului de turism al României

Ofertele de vacanță din stațiunea montană Straja vor fi promovate la ediția din acest an a Târgului de turism, ce se va deschide joi la Complexul Romexpo din București, cabanierii reuniți în Asociația 'Pro Straja' fiind pregătiți să acorde reduceri de 10% la pachetele turistice achiziționate de vizitatori pe durata manifestării.

Liderii Sindicatului "Muntele" din Hunedoara au încheiat greva foamei; minerii vor primi sporul de pericol majorat

Cei 21 de lideri ai minerilor din Valea Jiului, reuniți în Sindicatul 'Muntele', au încetat marți greva foamei declanșată cu o zi în urmă, după ce au încheiat un nou acord cu administrația Complexului Energetic Hunedoara, prin care se garantează că ortacii de la minele de huilă vor beneficia de o majorare cu 100 de lei a sporului de periculozitate pentru munca în subteran.

Un sistem integrat de colectare și depozitare a deșeurilor va fi realizat cu fonduri europene în județul Hunedoara

Unul dintre cele mai moderne sisteme de colectare și depozitare a deșeurilor din județul Hunedoara va fi realizat în următorii doi ani în baza unui proiect de investiții finanțat din fonduri nerambursabile în valoare de 73,6 milioane de euro, a anunțat vineri președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț. 

Primăria Deva a anulat toate amenzile mai mici de 40 de lei

Consiliul Local Deva a decis joi să anuleze toate amenzile mai mici de 40 de lei care nu au fost plătite la bugetul local până la sfârșitul anului trecut, autoritățile apreciind că taxele necesare pentru executarea silită a acestora sunt mai mari decât ceea ce se mai poate recupera de la cei sancționați.

Primăria Lupeni a fost chemată în judecată pentru datorii la SMURD

Primăria și Consiliul Local al orașului Lupeni au fost date în judecată de Asociația Salvital, organizație ce gestionează activitatea modulelor SMURD din județul Hunedoara, aceasta solicitând plata unor cotizații restante în sumă totală de 734.000 de lei, unele vechi din noiembrie 2008, a declarat miercuri președintele asociației, Andrei Mihuț. 

Rețelele de apă și canalizare, extinse la aproape toate locuințele din Deva și Simeria

Cel puțin 98 % din locuințele orașelor Deva și Simeria, precum și cele din satele învecinate, vor beneficia de apă rece și canalizare, până la finalul anului 2015, grație unui proiect în valoare de 55 milioane lei, cu finanțare europeană, ce prevede extinderea rețelelor publice de utilități.

Muzeul din Deva va finanța proiectul primului parc arheologic cu locuințe similare neoliticului

Primul parc arheologic din România, în care vor putea fi văzute locuințe similare celor din perioada neolitică, specifice culturii Turdaș, va putea fi vizitat peste doi ani de zile, lucrările urmând să fie finanțate din fonduri alocate Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva de către Consiliul Județean Hunedoara.

Gradul avansat de spălare a fundației - cauza prăbușirii podului de peste râul Strei

Podul de pe râul Strei, din zona comunei Bretea Română, s-a prăbușit din cauză că fundația de la baza pilonului central al construcției a fost spălată foarte mult de cursul de apă, iar acest lucru a dus la pierderea stabilității acestui element de structură, au concluzionat specialiștii care au evaluat miercuri situația de la fața locului.

Fostul primar al municipiului Hunedoara Ovidiu Marius Hada a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție, în legătură cu încheierea în mod nelegal a unor achiziții publice.

De asemenea, fostul viceprimar al municipiului Hunedoara Nicolae Robert Dan a primit 3 ani de închisoare, Daniela Arieta Căpâlna (șef serviciu buget finanțe-contabilitate în cadrul primăriei) — 3 ani închisoare, Ioan Țiplea (fost angajat în primărie la Compartimentul Achiziții Publice) — 5 ani închisoare.

Aproape 600 de siderurgiști nu pot ieși la pensie pentru că li s-a schimbat grupa de muncă.

Aproape 600 de siderurgiști din Hunedoara și Călan nu pot ieși la pensie în aceleași condiții de vârstă ca foștii lor colegi, deoarece cadrul legislativ care prevede încadrarea într-o grupă de muncă specială a fost modificat în urmă cu patru ani, fără să se țină cont de realitatea din teren, a declarat, marți, liderul Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoș.


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro      |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015